Saturday, April 13, 2024
35.5 C
Brunei

  -

  Wolves, Brighton kongsi satu mata

  BRIGHTON, 23 JAN – Brighton gagal melakukan serangan balas apabila Seagulls bernasib baik dengan keputusan seri 0-0 di tempat sendiri menentang Wolves kelmarin, yang tidak banyak membantu impian kedua-dua pihak dalam bola sepak Eropah musim depan.

  Wolves mempunyai peluang yang lebih baik walaupun hanya menguasai 28 peratus tetapi Pedro Neto dan Matheus Cunha gagal menemui penyudah.

  Hasil daripada keputusan itu telah meletakkan Brighton berada di tempat ketujuh, masih kekal tiga mata di depan lawan mereka, yang kekal di tangga ke-11.

  Brighton mengekalkan rekod bersih pertama mereka dalam Liga Perdana sejak Mei dalam perlawanan terakhir menentang West Ham, yang juga berkesudahan dengan keputusan seri 0-0.

  Anak buah Roberto De Zerbi sekali lagi dipersalahkan kerana kurang kreativiti walaupun menguasai bola.

  Pembukaan terbaik Brighton datang dari sepakan sudut separuh masa pertama apabila tandukan Facundo Buonanotte ditepis oleh Tommy Doyle.

  Sementara itu, Neto juga melancarkan percubaan yang tersasar beberapa inci ketika Wolves menunjukkan ancaman mereka dalam serangan balas sebelum masa rehat.

  Tetapi selepas rehat, anak buah Gary O’Neil yang melancarkan serangan bertubi-tubi menyebabkan pertahanan Brighton gagal mengawalnya.

  Cunha sepatutnya memecah kebuntuan dalam masa 60 saat separuh masa kedua apabila percubaan awalnya diselamatkan oleh Jason Steele sebelum pemain Brazil itu mencipta peluang untuk menyambut bola yang melantun itu. – AFP

  Doherty, kiri, dan di Stadium American Express, Brighton, England, pada 22 Jan. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...