Wednesday, August 17, 2022
23.5 C
Brunei

Yayasan sumbang $80,100 kepada 72 masjid

-

Oleh Sim Y. H.
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 29 MAC – Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah (Yayasan), hari ini telah menyerahkan sumbangan berjumlah $80,100 kepada 72 buah masjid, surau dan balai ibadat di seluruh negara bagi mengadakan majlis dan aktiviti takmir khususnya bagi sepanjang bulan Ramadan 1443 Hijrah yang akan datang.

Majlis Penyampaian Sumbangan Kewangan Bagi Aktiviti Takmir Masjid sempena Bulan Ramadan 1433H/2022M berlangsung di Dewan Serba guna, Tingkat 4, Kompleks Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah telah disampaikan oleh Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Haji Jaafar selaku pemangku pengerusi Lembaga Pengarah Yayasan.

Turut hadir ialah Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan, Yang Berhormat Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Aminuddin Ihsan bin Pehin Orang Kaya Saiful Mulok Dato Seri Paduka Haji Abidin selaku ahli Lembaga Pengarah Yayasan dan pengerusi Jawatankuasa Meneliti Bantuan-bantuan Yayasan serta Setiausaha Tetap (Perancangan, Guna Tanah dan Alam Sekitar), Kementerian Pembangunan, Dr Nor Imtihan binti Haji Abdul Razak selaku pemangku pengarah urusan Yayasan.

Turut hadir di majlis itu ialah penolong-penolong pengarah urusan Yayasan, pegawai-pegawai kanan kerajaan yang berkenaan serta pegawai-pegawai Yayasan.

Di majlis itu, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham menyempurnakan penyampaian sumbangan kepada imam-imam dan pegawai-pegawai masjid berkenaan.

Majlis sumbangan tersebut diadakan adalah untuk menyokong peranan masjid untuk meningkatkan dan mengembangkan syiar Islam di negara ini.

Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham semasa menyampaikan sumbangan kepada salah seorang wakil masjid, surau dan balai ibadat pada majlis tersebut.
Yang Berhormat Menteri Kesihatan dan Yang Berhormat Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan semasa menghadiri majlis tersebut.

 

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

India, AS bimbang kapal China berlabuh di Sri Lanka

HAMBANTOTA, SRI LANKA, 16 OGOS – Sebuah kapal penyelidikan China hari ini berlabuh di pelabuhan Hambantota yang dikendali oleh China di Sri Lanka, meskipun...
- Advertisment -