Monday, March 4, 2024
25.1 C
Brunei

  -

  15 belia, beliawanis sertai Bengkel Puisi Islam

  Oleh Yusrin Junaidi –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 1 DIS – Lebih kurang 15 orang belia dan beliawanis masjid telah menyertai Bengkel Puisi Islam yang telah diadakan di Masjid Pengiran Muda ‘Abdul Mateen, Kampung Mulaut, baru-baru ini.

  Hadir semasa bengkel anjuran Jabatan Hal Ehwal Masjid melalui Unit Belia, Bahagian Imarah dengan kerjasama Jawatankuasa Takmir Masjid Pengiran Muda ‘Abdul Mateen dan Pejabat Hal Ehwal Masjid Daerah itu ialah Ahli Majlis Mesyuarat Negara, Yang Berhormat Awang Abdul Aziz bin Haji Hamdan selaku tenaga pembengkel.

  Antara tujuan bengkel adalah sebagai salah satu aktiviti berfaedah untuk mendekatkan diri para belia dan remaja dengan aktiviti keagamaan sekali gus dapat mengeratkan lagi silaturahim khususnya dalam kalangan para peserta.

  Selain melahirkan belia cintakan seni Islam dan melatih para peserta dalam kemahiran berbicara terutama puisi Islam, bengkel juga dihasratkan untuk menghindarkan para belia remaja daripada terjerumus dalam kegiatan yang tidak bermoral.

  Yang Berhormat Awang Abdul Aziz semasa menyampaikan bengkel tersebut. – GAMBAR OLEH YUSRIN JUNAIDI
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Filipina gesa jiran berdiri bersama lebih teguh di Laut China Selatan

  MELBOURNE, 4 MAC - Setiausaha Hal Ehwal Luar Filipina, Enrique Manalo menggesa jiran serantau hari ini supaya berdiri bersama lebih teguh dalam menegakkan kedaulatan...