Tuesday, March 5, 2024
25 C
Brunei

  -

  Antetokounmpo pastikan Bucks menang

  MILWAUKEE, 25 JAN – Giannis Antetokounmpo memastikan Milwaukee Bucks mencapai kemenangan semalam selepas jurulatih mereka dipecat.

  Antetokounmpo mencatatkan jaringan tiga mata ketiganya dalam empat perlawanan terakhirnya sementara Milwaukee Bucks menewaskan Cleveland Cavaliers 126-116 semalam untuk menamatkan rentetan lapan kemenangan Cavaliers.

  MVP dua kali itu menjaringkan 35 mata, menyamai musim tertinggi dengan 18 rebound dan 10 assist untuk jaringan tiga mata ketujuhnya musim ini.

  Antetokounmpo kekurangan satu assist untuk mencatat empat jaringan tiga mata berturut-turut selepas memperoleh 31 mata, 10 rebound dan sembilan assist pada Sabtu lalu dalam kemenangan 141-135 di Detroit.

  Bucks kelihatan lebih hebat semalam ketika mengatasi pasukan paling popular NBA.

  Cavaliers ketinggalan hanya 35 saat dalam lima perlawanan terakhirnya dan memperoleh tiga kemenangan berturut-turut, tetapi Cavaliers tidak pernah mendahului dalam perlawanan ini.

  “Mereka adalah pasukan yang membanggakan,” kata jurulatih Cavaliers, J.B. Bickerstaff mengenai Bucks. “Ada juara di sana dalam bilik persalinan itu. Jadi kami menjangkakan semangat mereka akan meningkat hari ini. Beri mereka pujian. Mereka bermain dengan baik.” – AP

  Antetokounmpo membenam jaringan dunk semasa separuh masa pertama perlawanan di Fiserv Forum pada 24 Januari, di Milwaukee, Wisconsin. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...