Thursday, July 25, 2024
25.9 C
Brunei

  -

  Arne slot pengurus baharu Liverpool

  LONDON, 21 MEI – Arne Slot menyatakan bahawa peluang untuk bekerja di salah satu kelab terbesar di dunia adalah ‘sukar untuk diabaikan’ selepas Liverpool mengesahkan kelmarin, jurulatih Feyenoord tersebut akan menjadi pengurus baharu mereka.

  Hanya 24 jam selepas perpisahan penuh emosi Jurgen Klopp di Anfield, kelab Liga Perdana Inggeris itu mengumumkan dalam satu kenyataan bahawa jurulatih dari Belanda tersebut akan memegang jawatan sebagai ketua jurulatih mulai 1 Jun, tertakluk kepada permit kerja.

  Kelab tersebut tidak menyatakan tempoh kontrak Slot, tetapi dilaporkan secara meluas dalam media British bahawa beliau telah menandatangani kontrak selama tiga tahun.

  Ketibaan pengurus baharu ini bukanlah rahsia lagi, dengan Liverpool dilaporkan bersetuju dengan bayaran pampasan sehingga AS$12 juta dengan Feyenoord.

  Slot, 45, mengesahkan Anfield adalah destinasi seterusnya pada sidang media terakhirnya di kelab Eredivisie pada Jumaat.

  “Ia pastinya bukan keputusan mudah untuk menutup pintu di belakang anda di sebuah kelab di mana anda telah mengalami begitu banyak detik indah dan bekerja dengan begitu banyak orang yang hebat,” katanya di laman web Feyenoord, kelmarin.

  “Tetapi sebagai seorang ahli sukan, peluang untuk menjadi ketua jurulatih di Liga Perdana, di salah satu kelab terbesar di dunia, adalah sukar untuk diabaikan.”

  Klopp, 56, mengumumkan pada bulan Januari bahawa musim 2023/24 akan menjadi musim terakhirnya di Anfield, dan mengendalikan perlawanan terakhirnya pada hari Ahad dengan kemenangan 2-0 menentang Wolves. – AFP

  Slot semasa di Feyenoord Stadium de Kuip di Rotterdam. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Kapal karam Australia ditemui 55 tahun selepas bencana maritim

  CANBERRA, 25 JULAI - Penyelidik dari agensi sains kebangsaan Australia telah menyelesaikan salah satu misteri maritim terbesar negara itu dengan menemui bangkai kapal yang...