Wednesday, June 26, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Baiduri lancar kempen Bisaitah Recycle

  Oleh Syahmi Hassan –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 16 APRIL – Bank Baiduri telah mengumumkan pelancaran kempen kitar semula sampul raya, Bisaitah Recycle, satu inisiatif yang bertujuan mempromosikan kemampanan alam sekitar dan mengurangkan sisa semasa musim perayaan.

  Menurut Bank Baiduri, kempen tersebut sejajar dengan usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR) alam sekitar bank berkenaan yang bertujuan untuk mengurangkan kesan alam sekitar daripada aktiviti perniagaan mereka dengan mempromosikan sisa sifar, menyokong tujuan dan perniagaan hijau, serta meningkatkan kesedaran tentang isu iklim.

  Orang ramai digalakkan untuk menyertai Bank Baiduri dalam inisiatif hijau itu dengan menghantar sampul raya terpakai atau lama mereka ke dalam peti pengumpulan yang ditetapkan di cawangan-cawangan terpilih semasa waktu perbankan.

  Peti pengumpulan ditetapkan di cawangan utama di Serusop bagi Daerah Brunei dan Muara, cawangan Tutong bagi Daerah Tutong; dan cawangan Kuala Belait bagi Daerah Belait.

  Peti kitar semula berkenaan akan tersedia di lokasi-lokasi tersebut sehingga 30 Mei.

  Ketua Pegawai Eksekutif Bank Baiduri, Ti Eng Hui dipetik berkata, “Kempen kitar semula ini bukan sekadar untuk mengurangkan sisa, ia mengenai mewujudkan janji kami untuk meminimumkan kesan merosakkan perniagaan kami terhadap alam sekitar.“

  Peti pengumpulan yang diletakkan di cawangan-cawangan terpilih semasa waktu perbankan. – GAMBAR SERAHAN BANK BAIDURI
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Serangan pisau di perhentian bas sekolah di China cederakan 3

  BEIJING, 25 JUN - Seorang lelaki ditahan selepas serangan pisau yang mencederakan tiga orang di bandar Suzhou di China, termasuk seorang ibu dan anak...