Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  BIBD, JCB adakan temu duga walk-in pada 19 April

  Oleh Nurdiyanah R. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 16 APRIL – Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) telah mengumumkan usaha kolaboratif dengan JobCentre Brunei (JCB) untuk menganjurkan acara temu duga secara walk-in yang bertujuan bagi merekrut bakat untuk menyertai pasukan perkhidmatan pelanggan bank yang semakin berkembang.

  Sebagai sebuah organisasi dinamik yang berkembang pesat, BIBD secara aktif mengembangkan tenaga kerja perkhidmatan perhubungan untuk membantu menangani pangkalan pelanggan bank yang semakin meningkat.

  Dengan mengembangkan pasukan pusat perhubungan, BIBD menyasarkan untuk mengurangkan masa menunggu dengan lebih signifikan dan memastikan semua panggilan dijawab dengan segera.

  Ini, seterusnya, akan membolehkan BIBD menyampaikan pengalaman pelanggan yang lebih cekap dan lancar, menegakkan komitmennya terhadap perkhidmatan yang luar biasa menerusi perkhidmatan pelanggan DNA dalam prinsip teras BIBD.

  Usaha kerjasama dengan JCB itu menekankan lagi dedikasi BIBD untuk menyokong pembangunan tenaga kerja Brunei dan meningkatkan kadar pekerjaan di Brunei.

  Temu duga secara walk-in itu akan diadakan pada 19 April di JobCentre Brunei, Beribi dengan BIBD ingin mendapatkan sehingga 40 pekerja baharu. Calon dialu-alukan untuk hadir dalam dua slot masa yang ditetapkan iaitu dari 8:30 pagi hingga 12 tengah hari dan 2 petang hingga 4 petang.

  Pemohon yang berjaya akan menjalani sesi onboarding selama dua hari yang komprehensif diikuti dengan latihan selama seminggu di tempat kerja.

  Program berstruktur itu melengkapkan pekerja baharu dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memudahkan peranan mereka dan cemerlang pada masa hadapan.

  Calon yang berjaya akan berpeluang memainkan peranan penting dalam pasukan perkhidmatan pelanggan BIBD sebagai ejen-ejen Contact Centre, menyampaikan sokongan luar biasa melalui pelbagai saluran komunikasi, termasuk panggilan telefon, e-mel dan fungsi sembang.

  GAMBAR SERAHAN MPEC
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...