Tuesday, April 16, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Brest bangkit ikat PSG

  PARIS, 29 JAN – Paris Saint-Germain meledakkan dua gol pendahuluan ketika Brest mempamerkan kebangkitan mengagumkan untuk mengikat juara Perancis itu 2-2 dalam saingan Ligue 1.

  Marco Asensio, mencatat permulaan liga pertamanya sejak September, memimpin PSG di Parc des Princes pada lewat separuh masa pertama sebelum Randal Kolo Muani menjaringkan gol kedua untuk tuan rumah sebelum rehat.

  Gol sendiri oleh Danilo pada minit ke-55 menawarkan Brest untuk kembali semula ke perlawanan dan Mathias Pereira Lage menamatkan rentetan 14 kekalahan berturut-turut pasukan pelawat kepada PSG dengan rembatan belakang yang bijak untuk menyamakan kedudukan.

  Bradley Barcola, yang memainkan peranan penting dalam kedua-dua gol pasukan PSG, dibuang padang selepas dia mengutip dua kad kuning pada masa kecederaan.

  “Ia adalah petang yang hebat untuk kami,” kata jurulatih Brest, Eric Roy. “Ketinggalan 2-0 di Parc des Princes boleh bertukar menjadi mimpi ngeri, tetapi pasukan ini sentiasa percaya pada diri mereka sendiri. Banyak pasukan akan kecundang pada separuh masa pertama.”

  Skuad kendalian Luis Enrique menyaksikan mereka mendahului di puncak dengan enam mata di depan berikutan kemenangan 1-0 Nice ke atas Metz pada Sabtu lalu.

  Brest, kini belum tewas dalam lapan perlawanan, kekal sembilan mata di belakang pendahulu.

  Kedua-dua pasukan akan bertemu sekali lagi di Paris pada pusingan 16 terakhir Piala Perancis pada 7 Februari. Brest belum pernah menewaskan PSG dalam 27 pertemuan terakhir, yang bermula sejak 1985. – AFP

  Barcola (tengah), bersaing dengan Martin di The Parc des Stadium Princes, di Paris pada 28 Januari. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  New Zealand, Singapura komited eratkan hubungan

  WELLINGTON, 15 APRIL - New Zealand dan Singapura komited untuk mengukuhkan kerjasama dalam fasa hubungan mereka seterusnya. Perdana Menteri New Zealand, Christopher Luxon membuat kenyataan...