Monday, May 20, 2024
23.9 C
Brunei

  -

  Bucks atasi Pacers

  WASHINGTON, 22 APRIL – Damian Lillard menjaringkan kesemua 35 matanya pada separuh masa pertama ketika Milwaukee Bucks melancarkan serangan awal dalam kemenangan 109-94 ke atas Indiana dalam perlawanan pembukaan playoff NBA walaupun ketiadaan Giannis Antetokounmpo.

  The Bucks mengikuti jejak Los Angeles Clippers dan Boston Celtics awal pagi kelmarin, di mana kedua-dua pasukan memulakan permainan dengan kuah dalam kemenangan perlawanan pertama yang meyakinkan.

  Pasukan pilihan utama Eastern Conference, Boston mendahului 14-0 untuk menetapkan nada dalam kemenangan 114-94 ke atas Miami Heat dalam perlawanan pertama siri terbaik tujuh mereka.

  Clippers, dengan Kawhi Leonard diketepikan akibat radang lutut, mendahului kemenangan 109-07 ke atas Luka Doncic dan Dallas Mavericks, yang hanya mencatatkan lapan mata dalam prestasi suku kedua yang mengejutkan.

  James Harden menjaringkan 28 mata dan memberikan lapan assists untuk Clippers, melakukan enam daripada 18 jaringan tiga mata mereka.

  Aksi Damian Lillard (kanan) semasa separuh masa pertama, perlawanan pertama playoff NBA di Milwaukee pada 21 April. – AP

  Paul George menambah 22 mata dan Ivica Zubac menjaringkan 20 mata dengan 15 rebounds untuk Los Angeles, yang mengambil alih kawalan awal ketika Dallas dan pendahulu mata musim biasa NBA, Doncic mengalami kesulitan.

  Mavs hanya mencatatkan dua daripada 21 percubaan pada suku kedua, mencapai 30 pada separuh masa pertama untuk ketinggalan 26 pada waktu rehat.

  Pemain All-Star lapan kali, Kyrie Irving menjaringkan kesemua lapan percubaannya untuk mengumpul 20 mata pada suku ketiga ketika Mavericks tersungkur.

  Doncic akan menamatkan dengan 33 mata dan 13 rebounds dan Irving menjaringkan 31, tetapi mereka terlalu jauh di dalam ketakutan untuk melarikan diri.

  “Pada separuh masa kedua, begitulah cara kami sepatutnya bermain sepanjang perlawanan,” kata Doncic, yang dinamakan sebagai finalis untuk anugerah Pemain Paling Bernilai NBA kelmarin bersama Nikola Jokic dan Shai Gilgeous-Alexander. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Helikopter presiden Iran ‘kemalangan’

  TEHRAN, 19 MEI - Sebuah helikopter yang membawa konvoi Presiden Iran, Ebrahim Raisi terlibat dalam ‘kemalangan’ hari ini, lapor media negara itu, tanpa menyatakan...