Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Dua gerabak jatuh ke sungai selepas kereta api kargo tergelincir

  PITTSTOWN, 8 FEB – Sebuah kereta api kargo dengan 10 buah gerabak yang membawa pelet plastik dan minyak masak terlibat kemalangan selepas tergelincir di bahagian utara New York, dengan dua daripadanya jatuh ke dalam sungai, kata pihak berkuasa.

  Gerabak-gerabak itu adalah sebahagian daripada 94 gerabak kereta api, tergelincir dari landasan kira-kira jam 10:15 malam kelmarin di Rensselear County, di kawasan bandar Valley Falls.

  Pihak berkuasa daerah berkata ia adalah kereta api Norfolk Southern yang dikendalikan oleh Berkshire & Eastern Railroad.

  Tiada kecederaan dilaporkan dan tiada bahan berbahaya terlibat, Tom Ciuba, jurucakap Berkshire & Eastern, berkata awal hari ini.

  “Dua kereta api telah jatuh ke dalam Sungai Hoosic – dengan satu daripadanya mengalami kebocoran sedikit minyak masak dan sedikit resin plastik,” katanya dalam e-mel. – AP

  Gambar Canva
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...