Tuesday, November 29, 2022
22.6 C
Brunei

-

Empat pelajar terima cermin mata preskripsi

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 15 NOV – Empat pelajar yang menetap dan menuntut di kawasan luar bandar Belait telah menerima cermin mata preskripsi daripada Lions Club of Belait hari ini sebagai sebahagian daripada kesinambungan Projek Penglihatan yang dijalankan bulan lepas.

Antara tujuan projek itu adalah untuk membantu mempromosi dan meningkatkan kesedaran tentang kepentingan penglihatan, terutamanya dalam kalangan belia. Ahli dari Lions Club of Belait telah datang ke Sekolah Chung Hwa, Labi untuk menyerahkan cermin mata preskripsi kepada pelajar yang ditaja oleh VisionCare Kuala Belait.

Selain cermin mata, kelab itu turut menyumbangkan 16 kotak suplemen Vitamin C Cebion kepada pelajar dan guru sekolah itu, yang ditaja oleh P&G International Malaysia dengan ucapan terima kasih khas kepada Pengerusi Wilayah 6, Dato Winnie Lee kerana memastikan tajaan tersebut.

Bercakap kepada pengerusi penganjur projek Secretary Past President and District for Sight Preservation Awareness Action (Brunei Darussalam, Sabah, WP Labuan) Lions Club of Belait, Joseph Teo menjelaskan bahawa terdapat kebimbangan yang semakin meningkat mengenai mereka yang mengalami masalah penglihatan.

Turut mengiringi beliau ialah Bekas Presiden, Johnny Cheong dan Lion Robert Chew.

Pelajar yang menerima cermin mata preskripsi bergambar bersama ahli Lions Club of Belait. – Gambar serahan Lions Club of Belait
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Taliban Pakistan tamat gencatan senjata

ISLAMABAD, 28 NOV – Taliban Pakistan berkata hari ini mereka telah membatalkan gencatan senjata goyah yang dipersetujui dengan kerajaan pada Jun lalu dan mengarahkan...
- Advertisment -