Thursday, April 18, 2024
23.3 C
Brunei

  -

  Joe Hart gantung kasut selepas musim ini di Celtic

  GLASGOW, 23 FEB – Penjaga gol Celtic, Joe Hart telah mengumumkan akan bersara selepas musim ini, menamatkan kerjaya selama 20 tahun yang merangkumi 75 penampilan untuk England.

  Bekas penjaga gol Manchester City itu berkata kelmarin bahawa musim ini di Glasgow akan menjadi musim terakhirnya, walaupun berasa ‘hebat’ dari segi fizikal.

  “Saya mahu menyampaikan mesej bahawa mulai Jun saya akan berhenti bermain bola sepak profesional,” kata Hart yang berusia 36 tahun kepada Celtic TV. “Ini adalah sesuatu yang saya fikirkan selama ini. Tidak ada masa yang betul atau salah, kan?”

  Hart adalah juara Liga Perdana Inggeris dua kali dalam tempoh 12 tahun bersama City, termasuk pinjaman kepada Birmingham, West Ham dan Torino. Beliau telah membantu Celtic memenangi dua kejuaraan liga di Scotland.

  Beliau juga telah memenangi enam pingat piala bersama City dan Celtic.

  “Datang hari permainan, saya benar-benar mencapai kemuncaknya,” kata Hart. “Tetapi saya sedar bahawa masa tidak menunggu manusia. Saya tidak mahu badan saya menjadi memberhentikan saya. Itu adalah salah satu faktor utama.”

  Hart, yang menyertai juara Scotland dari Tottenham pada 2021, membuat penampilan sulung pasukan utama untuk Shrewsbury pada April 2004.

  Berjuang untuk gelaran liga Scotland, Celtic mengekori Rangers dengan dua mata dengan baki 13 perlawanan.

  “Apa yang saya mahu lakukan sekarang ialah fokus,” katanya. “Saya mahu fokus pada tugas di tangan, mewakili kelab hebat ini tempat saya bermain dan menghidupkan hati dan jiwa saya di atas padang.” – AP

  Joe Hart telah mengumumkan akan bersara selepas musim ini, menamatkan kerjaya selama 20 tahun yang merangkumi 75 penampilan untuk England. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pakar kesihatan beri amaran risiko tumor indolen

  BEIJING, 17 APRIL - Pakar kesihatan memberi amaran supaya tidak memandang rendah risiko tumor indolen ketika China menyambut Minggu Antikanser Kebangsaan ke-30 dari 15...