Saturday, April 13, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  KL City kalahkan Pulau Pinang

  KUALA LUMPUR, 25 SEPT – Penang Fc memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri dengan menundukkan Kula Lumpur (KL) City FC 1-0 dalam aksi tunggal Liga Super di Stadium Bandaraya Georgetown, Pulau Pinang kelmarin.

  KL City memulakan aksi dengan garang melalui asakan bertali-arus ke gawang tuan rumah mempunyai beberapa peluang mendapatkan gol namun belum cukup bagi menghukum Penang apabila dikecewakan dengan penyudah kemas selain dinafikan penjaga gol Khatul Annuar Jalil.

  Antaranya percubaan menerusi penyerang Jordan Mintah pada minit ke-30 dan ke-34 namun Khatul Anuar menampilkan aksi cemerlang menafikan percubaan pasukan pelawat berkenaan seterusnya menyaksikan perlawanan terikat 0-0 pada babak pertama.

  Bersambung babak kedua perlawanan, Penang kembali bangkit apabila menjaringkan gol menerusi tandukan padu penyerang import Lucas Silva melalui hantaran silang Rafiuddin Roddin daripada sebelah kiri padang pada minit ke-79.

  Lucas terus mengganas apabila cuba mencari gol kedua buat skuad kendalian Datuk Zainal Abidin Hassan pada minit ke-80 perlawanan namun percubaannya ditampan penjaga gawang pasukan pelawat.

  Permainan terus rancak dengan Penang dan KL saling berbalas serangan dalam usaha mencari kemenangan, namun tiada jaringan tambahan berjaya dicipta menyaksikan keputusan kekal 1-0 sehingga wisel penamat berpihak kepada Penang. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...