Monday, February 26, 2024
29.4 C
Brunei

  -

  Lingard sah sertai FC Seoul

  SEOUL, 8 FEB – Bekas pemain tengah Manchester United dan England, Jesse Lingard berkata dia mahu “menikmati bermain bola sepak lagi” selepas menandatangani kontrak dengan FC Seoul, Korea Selatan, hari ini.

  Pemain berusia 31 tahun itu tidak mempunyai kelab sejak meninggalkan Nottingham Forest pada akhir kontraknya musim panas lalu.

  Lingard, yang menghabiskan 22 tahun di United sebelum meninggalkan Old Trafford pada 2022, berkata menyertai Seoul adalah satu cabaran baharu dan dia bersedia menerimanya.

  “Ia permulaan baharu buat saya, lembaran baharu dalam karier saya,” katanya kepada pemberita pada sidang media selepas disambut peminat di lapangan terbang.

  “Saya hanya mahu menikmati bermain bola sepak semula, meletakkan senyuman di wajah orang ramai dan menunjukkan kepada peminat Korea apa yang boleh saya lakukan.”

  Lingard berkata dia mempunyai “beberapa tawaran” tetapi mereka “semuanya secara lisan”, dan dia menyertai Seoul kerana mereka komited untuk menandatanganinya.

  Lingard bermain hanya 20 kali dalam semua pertandingan untuk Forest dan hanya bermain empat kali pada 2023.

  Dia berkata ia mengambil masa dua atau tiga hari untuk merundingkan perjanjian itu dengan Seoul.

  Kelab itu tidak mendedahkan tempoh kontraknya tetapi laporan mengatakan ia adalah selama dua tahun.

  “Semua orang gembira dengan perjanjian itu dan kini saya akhirnya menandatangani kontrak, saya boleh menumpukan perhatian kepada bola sepak saya,” kata Lingard. – AFP

  Jesse Lingard bergambar semasa sidang akhbar di Stadium Piala Dunia Seoul di Seoul pada 8 Februari. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...