Thursday, April 18, 2024
28.5 C
Brunei

  -

  Liverpool kekalkan impian Klopp

  LIVERPOOL, 29 JAN – Liverpool terus mengekalkan impian untuk menghantar Jurgen Klopp bersara dengan empat piala selepas menewaskan Norwich 5-2 dalam Piala FA, kelmarin dengan pengurus itu mengakui dia perlu berasa tidak tersentuh dengan kasih sayang yang ditunjukkan kepadanya.

  Klopp disambut dengan nyanyian emosional ‘You’ll Never Walk Alone’ sebelum perlawanan bermula dan sepanduk ucapan terima kasih pada perlawanan pertama sejak pengurus Jerman itu mengumumkan keputusannya untuk pergi pada penghujung musim.

  Pengurus berusia 56 tahun itu berkata pada Jumaat ketika dia membuat pengumuman mengejut mengenai pemergiannya yang akan datang bahawa dia berharap “kenangan terbaik masih akan datang” walaupun telah memenangi Liga Perdana dan Liga Juara-Juara semasa mengendalikannya.

  Sekiranya Liverpool mara ke final Piala FA, perlawanan terakhir Klopp akan diadakan di Wembley dan mereka akan menjadi pilihan kuat untuk mara ke suku akhir selepas bermain di tempat sendiri menentang Watford atau Southampton dalam pusingan 16 terakhir.

  “Ia adalah satu pengalaman yang emosional tetapi saya perlu tabah. Saya menerima semua pesanan. Saya bukan diperbuat daripada kayu,” kata Klopp ketika menangani emosi dalam beberapa hari terakhir.

  “Akan ada masa di penghujung musim di mana kami akan mengucapkan ‘selamat tinggal’ dan ia akan menjadi emosi, tetapi antara sekarang dan kemudian kami mempunyai tugas besar yang perlu dilakukan.”

  Pemain lawan Klopp, bos Norwich, David Wagner, adalah lelaki terbaik di majlis perkahwinannya selepas kedua-duanya bermain bersama di Mainz.

  Pasangan itu menikmati pelukan hangat di dalam terowong sebelum sepak mula, tetapi Liverpool tidak menunjukkan belas kasihan kepada anak buah Wagner walaupun Klopp memberikan peluang kepada beberapa pemain mudanya untuk menyinar. – AFP

  Jurgen Klopp melihat semasa perlawanan bola sepak pusingan keempat Piala FA Inggeris di stadium Anfield di Liverpool, England pada 28 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...