Tuesday, March 5, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Murray tersingkir di pusingan pertama

  MONTPELLIER, 30 JAN – Andy Murray mengalami satu lagi penyingkiran awal apabila bekas pemain nombor satu dunia itu tersingkir daripada acara ATP di Montpellier oleh Benoit Paire dalam pusingan pertama, kelmarin.

  Paire bangkit daripada ketinggalan untuk memastikan kemenangan 2-6, 7-6 (7/5), 6-3 ke atas pemain Britain itu.

  Juara Grand Slam tiga kali, Murray berkata awal bulan ini bahawa persaraan mungkin tidak lagi lama selepas rentetan kekalahan yang teruk, berikutan kekalahan menyeluruh dalam pusingan pertama Terbuka Australia kepada Tomas Martin Etcheverry.

  Murray kini hanya memenangi satu daripada lapan perlawanan terakhirnya dan jatuh ke kedudukan ke-49 dalam ranking dunia.

  Pemain berusia 36 tahun itu melepasi set pertama untuk menunjukkan tanda-tanda pemulihan, tetapi Paire memaksa perlawanan ketiga dengan menang tipis dalam set kedua yang berakhir dengan tie-break.

  Murray dengan berani menyelamatkan empat mata perlawanan, tetapi Paire, yang menjadi kegemaran tuan rumah akhirnya mencapai kemenangan. – AFP

  Gambar hiasan. – Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...