Tuesday, April 23, 2024
31.4 C
Brunei

  -

  ‘Nama saya Loh Kiwan’

  Pelakon Korea Selatan, Song Joong Ki disahkan membintangi filem baharu berjudul My Name is Loh Kiwan.

  Projek asal Netflix itu mengisahkan pertemuan, perpisahan, dan cinta antara seorang pembelot Korea Utara, Loh Kiwan dan seorang wanita bernama Marie.

  Khabar angin yang mengatakan bahawa Song Joong Ki akan berlakon dalam filem ini sebenarnya telah tersebar sejak 2017, namun agensi Blossom Entertainment ketika itu menafikan berita tersebut.

  Song Joong Ki akan memegang watak Loh Kiwan, yang bergelut untuk mendapatkan status pelarian di Belgium, tanah asing yang dilawatinya tanpa nama. Manakala Marie pula dilakonkan oleh Choi Sung Eun.

  Dipetik daripada Soompi, watak Marie diceritakan sebagai seorang penembak profesional Korea dengan kewarganegaraan Belgium.

  Song Joong Ki yang akan memegang watak Loh Kiwan. – Agensi

  Tidak seperti Loh Kiwan, yang mengembara ke Belgium dengan harapan untuk terus hidup, Marie pula telah kehilangan alasan untuk hidup. Tetapi dia telah jatuh cinta dengan Loh Kiwan selepas pertemuan pertama.

  Pelakon seterusnya ialah Jo Han Chul yang memainkan watak sebagai bapa Marie, Yoon Sung. Pelakon, Kim Sung Ryung juga akan membintangi filem itu sebagai Ok Hee, yang merupakan sebab utama lawatan Loh Kiwan ke Belgium.

  Tambahan pula, Lee Il Hwa akan memainkan watak ibu Marie bernama Jung Joo. Dan Lee Sang Hee akan memainkan watak Sun Joo, seorang pendatang Korea yang Loh Kiwan jumpa di sebuah kilang di Belgium. Akhirnya, Seo Hyun Woo akan memainkan watak bapa saudara Loh Kiwan, Eun Chul.

  Peminat pastinya sangat teruja mendengar berita ini.

  “Netflix tidak memberi rehat kepada lelaki ini dan kami menyayangi mereka untuk itu, #mynameislohkiwan!!!” kata seorang warganet.

  “Joong Ki dan Han Chul benar-benar boleh jatuh cinta pada ketika ini dari semua masa mereka berlakon bersama,” tambah seorang lagi. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Kim ketuai latihan roket yang mensimulasikan serangan balas nuklear

  PYONGYANG, 23 APRIL - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menyelia pelancaran salvo pelancar roket berbilang ‘super besar’ negara itu yang mensimulasikan serangan balas...