Wednesday, July 17, 2024
25.5 C
Brunei

  -

  Ops Kabat: 4 warga asing ditahan

  Oleh Syahmi Hassan

  Warga asing yang ditahan dalam Operasi Kabat 79/2024 di Pos Kawalan Imigresen Sementara Labu, Temburong. – GAMBAR SERAHAN JIPK

   

  BANDAR SERI BEGAWAN, 25 JUN – Empat orang warganegara asing telah ditahan dan dibawa ke Bahagian Penguatkuasaan Undang-Undang untuk siasatan lanjut semasa tiga Operasi Kabat berasingan yang dijalankan oleh Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan (JIPK) di Bandar Seri Begawan dan Kuala Belait, baru-baru ini.

            Menurut kenyataan yang dikeluarkan JIPK, Operasi Kabat 75/2024 telah menyasarkan membuat projek membaiki atap di sebuah rumah di Mukim Belait di mana empat orang warga asing diperiksa.

            Dua daripadanya telah ditahan bagi siasatan lanjut, yang mana salah seorang dipercayai melakukan kesalahan di bawah Peraturan 15(2), Peraturan Imigresen, Penggal 17 iaitu bekerja dengan majikan lain dan seorang lagi dipercayai melakukan kesalahan di bawah Peraturan 35(1), Peraturan Imigresen, Penggal 17 iaitu mengambil bekerja tanpa pengetahuan majikan asal.

   

  Ikuti berita lanjut di Media Permata keluaran Rabu.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Nepal, India kerjasama cari mayat hilang tragedi bas hanyut

  KATHMANDU, 17 JULAI – Pihak berkuasa tempatan sedang berkerjasama dengan pegawai sempadan daerah India untuk mencari mayat dalam kemalangan Simaltal, di mana tanah runtuh...