Sunday, March 3, 2024
23.4 C
Brunei

  -

  Promosi berbuka puasa di Rizqun

  Oleh Yusrin Junaidi

  BANDAR SERI BEGAWAN, 6 APRIL – Sempena bulan Ramadan ini, Rizqun Coffee House di Hotel Antarabangsa Rizqun menawarkan pelbagai hidangan sampingan dan juadah tempatan untuk berbuka puasa dalam promosi Ramadan Sungkai tahun ini.

  Cef restoran itu, cef Nova semasa ditemui berkata, ia merupakan sebahagian daripada tradisi tahunan Rizqun Coffee House untuk menghidangkan pelbagai juadah yang menjadi kegemaran pelanggannya.

  Sambil mematuhi langkah-langkah dan garis panduan yang telah digariskan oleh Kementerian Kesihatan untuk tidak menghidangkan hidangan secara bufet bagi promosi tahun ini,

  pasukan itu tampil cara yang lebih kreatif dengan memastikan semua pihak termasuk pelanggan, pelayan serta cef mempunyai pergerakan yang terhad.

  Jelas beliau, tidak seperti tahun-tahun sebelumnya di mana makanan akan disusun mengikut stesen masing-masing, tahun ini makanan akan dihidangkan terus kepada pelanggan dan mereka hanya perlu menunggu di meja mereka.

  Hidangan disajikan terus ke meja pelanggan yang berbuka puasa di Rizqun Coffee House sebagai langkah keselamatan.

  Ini akan meningkatkan lagi semua keselamatan dan mencegah jangkitan COVID-19.

  “Meja untuk dua atau empat orang, kami akan menghidangkan makanan di atas meja mereka, manakala untuk kumpulan enam orang, kami akan menghidangkan makanan menggunakan kubah.

  “Oleh itu, pengunjung tidak perlu berpusing-pusing untuk mengambil makanan mereka sebaliknya makanan akan dihidangkan kepada mereka. Keselamatan adalah keutamaan kami dan kami juga mahu pelanggan berasa selamat semasa menjamu selera di restoran kami,” tambahnya.

  Cef Nova turut mengongsikan bahawa seperti tahun-tahun sebelumnya, Rizqun Coffee House turut mengadakan cabutan bertuah mingguan yang menawarkan pelbagai hadiah daripada baucar bilik hingga hadiah utama iaitu tiket penerbangan umrah untuk pengunjung bertuah.

  Antara menu yang perlu dicari ialah murtabak dengan kari dal yang dihidangkan setiap Jumaat, ambuyat setiap Sabtu dan pelbagai juadah cucur pada setiap Ahad.

  Bagi hidangan utama, mereka menawarkan pilihan daging lembu, ayam, ikan, sayur-sayuran dan nasi yang diinspirasikan daripada inspirasi tempatan, Cina, Indonesia dan India.

  Untuk pencuci mulut, pengunjung akan dihidangkan dengan sepinggan aneka kuih Melayu, kek, buah-buahan segar dan bubur hari itu.

  Untuk menghilangkan dahaga, minuman akan termasuk air bandung, teh tarik, kopi dan teh.

  Promosi harga bilik istimewa juga disediakan sepanjang bulan Ramadan ini termasuk di Hotel Antarabangsa Rizqun dan Hotel Centrepoint, Gadong.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Gajah Asia juga berkabung, kuburkan anak gajah mati

  NEW DELHI, 1 MAC – Gajah Asia berkabung dan menguburkan anak-anaknya yang mati, menurut kajian saintis India yang memperincikan tingkah laku haiwan yang mengingatkan...