Tuesday, March 5, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Racun isteri untuk gugurkan kandungan, suami dipenjara 180 hari

  HOUSTON, 9 FEB – Seorang lelaki Texas yang membubuh racun ke dalam minuman isterinya dalam cubaan untuk menggugurkan kandungan telah dijatuhi hukuman penjara 180 hari dan pemantauan selama 10 tahun.

  Mason Herring, seorang peguam Houston berusia 39 tahun, mengaku bersalah baru-baru ini kerana mencederakan kanak-kanak dan menyerang individu mengandung. Dia pada mulanya telah didakwa dengan feloni kerana cubaan untuk menggugurkan kandungan.

  Catherine Herring, yang telah memfailkan perceraian, memberitahu mahkamah bahawa hukuman penjara itu tidak cukup lama. Dia berkata anak perempuan mereka yang berusia satu tahun, anak ketiga mereka, dilahirkan kira-kira 10 minggu pramatang, mengalami kelewatan perkembangan dan menjalani terapi lapan kali seminggu.

  “Saya tidak percaya bahawa 180 hari adalah keadilan untuk cubaan membunuh anak kami tujuh kali secara berasingan,” kata Catherine Herring.

  Catherine Herring memberitahu pihak berkuasa bahawa suaminya pada Mac 2022 mula bercerita kepadanya tentang hidrasi dan menawarkan air. Katanya, dia jatuh sakit teruk selepas minum dari cawan pertama yang kelihatan keruh, yang dijelaskan suaminya mungkin akibat cawan atau paip air yang kotor.

  Catherine Herring menjadi curiga dan mula menolak pelbagai minuman lain yang ditawarkan suaminya. Dia kemudiannya menemui bungkusan bagi ubat yang mengandungi misoprostol, ubat yang digunakan untuk mendorong pengguguran yang dibuang di dalam tong sampah.

  Dia juga menyerahkan rakaman litar tertutup yang dipasang di rumahnya kepada polis di mana suaminya tidak lagi tinggal. Salah seorang daripada mereka menunjukkan dia mencampurkan sesuatu dalam salah satu minumannya, kata Catherine Herring. – AP

  Gambar Freepik
  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...