Tuesday, March 5, 2024
23.9 C
Brunei

  -

  Rakam 10 single pencapaian terbaik Sarah

  Kejayaan merakam 10 single dalam tempoh lima tahun boleh dianggap pencapaian peribadi membanggakan buat Sarah Suhairi, 22.

  Biarpun dilihat belum cukup menyerlah atau memberi impak besar kepada dunia muzik, juara musim pertama program realiti, Big Stage ini mengaku selesa dengan pencapaian setakat ini tanpa tekanan.

  Sarah yang dinaungi MVM Production bersyukur andai terus relevan dalam radar seni, berbanding menyepi lalu hilang begitu sahaja.

  “Bukan mudah untuk kekal dalam industri seni. Saya selesa pada tahap sekarang.

  “Kalau ada rezeki menyerlah dan terbang lebih tinggi, itu dikira bonus.

  Sarah bersyukur andai terus relevan dalam radar seni, berbanding menyepi lalu hilang begitu sahaja. – Agensi

  “Saya fikir inilah zon selesa. Selain tampil dengan single demi single, saya selesa membuat saduran atau ‘cover’ lagu penyanyi lain dan dimuat naik dalam media sosial dan YouTube,” katanya ditemui pada majlis pradengar single baharunya berjudul Burn di Puchong, Selangor, baru-baru ini.

  Mengulas mengenai single Burn, Sarah yang sebelum ini popular dengan lagu Pedih, berkongsi sapaan komposer, Apipapol melalui mesej langsung di Instagram (IG) yang menawarkan peluang merakamkan single terbabit.

  “Ketika itu, kami banyak berkongsi minat dan keterujaan misalnya terhadap muzik K-pop. Ketika saya ‘cover’ lagu penyanyi lain, Apipapol menolong saya dalam menyusun muzik. Dalam proses perkenalan, Apipapol memperdengarkan single Burn ciptaannya.

  “Kali pertama mendengarnya, saya jatuh hati dan suka dengan korus lagu terbabit,” katanya yang menjadi artis pertama merakamkan lagu ciptaan Apipapol untuk pasaran arus perdana.

  Sarah berkata, projek lagu Burn memakbulkan hasratnya menghasilkan lagu rancak. Sarah berkata, berikutan penularan pandemik COVID, dia dan Apipapol banyak berbincang mengenai single baharu itu secara maya.

  “Pada akhir tahun lalu, saya putuskan untuk bersua empat mata dengannya dan berbincang lagu mengenai lagu Burn,” katanya yang turut menyumbang idea dalam lirik lagu berkenaan.

  Sarah berkata, proses penggambaran video muzik Burn pada mulanya terganggu apabila salah seorang petugas dijangkiti COVID. Menonton video muzik Burn, Sarah yang popular dengan lagu duet Bicara Rasa bersama Ariff Bahran, menunjukkan kemampuan menari. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...