Saturday, May 25, 2024
24.3 C
Brunei

  -

  Studio foto trend baharu simpan memori Aidilfitri

  Oleh Adib Noor –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 15 APRIL – Hari Raya Aidilfitri yang tiba hanya sekali setahun, merupakan bulan untuk mengabadikan kenangan yang berharga bersama keluarga tercinta, di mana pada tahun ini, ramai yang memilih untuk menyimpan kenangan berharga mereka di studio foto.

  Menjelang hari raya, studio-studio foto menyaksikan peningkatan jumlah pelanggan yang mengunjungi studio tersebut untuk menyimpan kenangan bersama keluarga tercinta.

  Sebilangan pelanggan lebih memilih sesi fotografi kelompok yang dikendalikan oleh jurugambar profesional. Walau bagaimanapun, trend terkini menunjukkan bahawa terdapat peningkatan bilangan individu yang lebih suka mengambil gambar secara sendiri.

  Studio swafoto yang moden telah muncul di negara ini, turut menawarkan peluang kepada pelanggan untuk menggunakan studio dan kelengkapan fotografi selama 20 hingga 30 minit dengan bayaran tertentu.

  “Bagi individu seperti saya yang merasa malu apabila diperhatikan orang lain, studio di mana kami sendiri yang mengambil gambar dengan alat kawalan jarak jauh adalah pilihan yang ideal,” kata Wadaah, seorang pelanggan yang memanfaatkan kemudahan tersebut bersama suaminya.

  Salah seorang pemilik perniagaan foto tempatan menyatakan, “Pada tahun ini, kelihatan terdapat peningkatan bilangan keluarga yang berkumpul untuk mengambil gambar bersama di studio.”

  Beliau menambah bahawa tempahan menjadi penuh dengan cepat sejak hari pertama hari raya, kemungkinan besar disebabkan oleh hujung minggu yang panjang serta cuti hari raya.

  Para pelanggan memanfaatkan kemudahan yang disediakan dalam studio foto untuk bergambar ramai bersama keluarga masing-masing. – GAMBAR OLEH ADIB NOOR
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Lelaki maut cuba bersenam dengan bergantung di tali dagu

  CHONGQING, 24 MEI - Seorang lelaki China baru-baru ini kehilangan nyawanya ketika melakukan jenis senaman kontroversial yang memerlukan pengamal hanya menggantung di dagu untuk...