Tuesday, April 23, 2024
31.4 C
Brunei

  -

  Takaful Brunei hulur sumbangan $10,000 kepada BOS

  Oleh Salawati Haji Yahya –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 20 OKT – Bagi menunjukkan sokongan kepada Persatuan Oftalmologi Brunei (BOS), Takaful Brunei telah menyampaikan sumbangan berjumlah $10,000 dan satu set peralatan pemeriksaan penglihatan kanak-kanak sempena sambutan Hari Penglihatan Sedunia 2023, kelmarin.

  Sumbangan telah disampaikan oleh Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Takaful Brunei, Haji Shahrildin bin Pehin Orang Kaya Lela Utama Dato Paduka Haji Jaya kepada Setiausaha Tetap di Kementerian Kesihatan, Haji Maswadi bin Haji Mohsin pada majlis yang berlangsung di Bilik Asyura, Kementerian Kesihatan.

  Peralatan pemeriksaan penglihatan pediatrik memainkan peranan penting dalam memajukan penjagaan mata untuk belia yang kurang bernasib baik, memastikan isu visual dikesan dan ditangani pada peringkat awal.

  Turut hadir di majlis itu ialah ahli-ahli BOS dan pakar tulang dari Jabatan Oftalmologi, Kementerian Kesihatan, Dr Siti Nurliyana binti Abdullah, Setiausaha BOS, dan Hajah Mauriza binti Haji Abdul Hamid.

  Untuk membantu lagi inisiatif berkenaan, pengguna Takaful Brunei Mobile (TBM) juga boleh menyalurkan derma kepada persatuan berkenaan dengan menebus mata MyRewards melalui aplikasi mudah alih.

  Takaful Brunei kekal komited untuk menyokong kesejahteraan masyarakat melalui usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR) dan sumbangan tersebut sejajar dengan dedikasi mereka untuk memupuk masa depan yang lebih sihat untuk negara.

  Haji Shahrildin menyerahkan sumbangan kepada Haji Maswadi. – Gambar serahan Takaful Brunei
  Gambar serahan Takaful Brunei

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Kim ketuai latihan roket yang mensimulasikan serangan balas nuklear

  PYONGYANG, 23 APRIL - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menyelia pelancaran salvo pelancar roket berbilang ‘super besar’ negara itu yang mensimulasikan serangan balas...