Monday, February 26, 2024
30 C
Brunei

  -

  Tolak perkauman demi perpaduan negara lebih utuh – Tiong

  SIBU, 12 FEB – Budaya kunjung-mengunjung bersempena dengan perayaan masyarakat pelbagai kaum menjadi bukti kepada keharmonian dan perpaduan di negara itu, kata Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Dudong, Datuk Seri Tiong King Sing.

  Tiong yang juga Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya berkata keharmonian dan perpaduan yang dinikmati setelah sekian lama itu harus terus dipelihara demi pembangunan berterusan Malaysia.

  “Negara kita sebuah negara yang rakyatnya berbilang kaum dan agama. Jauhi sikap perkauman agar dapat mencapai perpaduan yang teguh,” katanya pada Majlis Rumah Terbuka Sempena Tahun Baharu Cina anjuran Parti Demokratik Progresif (PDP) di pusat komersial Pulau Li Hua di sini hari ini.

  Lebih 10,000 masyarakat berbilang kaum hadir ke majlis itu termasuk Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat yang juga Ahli Parlimen Lanang, Alice Lau Kiong Yieng.

  Lau turut mengadakan rumah terbuka di Pusat Khidmat DAP Lanang di Jalan Lanang yang turut dihadiri masyarakat berbilang kaum dan agama.

  Sementara itu, orang ramai juga tidak melepaskan peluang mengunjungi rumah terbuka Pengerusi Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) cawangan Dudong, Wong Ching Yong di pusat khidmatnya di Jalan Aman. – Bernama

  Datuk Seri Tiong King Sing (kiri) mengunjungi Presiden Parti Bersatu Sarawak (PSB), Datuk Seri Wong Soon Koh di kediamannya sempena Tahun Baharu Cina. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...