Thursday, July 18, 2024
24.4 C
Brunei

  -

  Vazquez sertai Monterrey dari Mexico

  MIAMI, 11 JAN – Penyerang pasukan kebangsaan Amerika Syarikat (AS), Brandon Vazquez telah menyertai kelab Mexico, Monterrey dari Major League Soccer, FC Cincinnati, kelab-kelab itu mengumumkan, kelmarin.

  Tiada butiran mengenai bayaran diberikan tetapi Cincinnati berkata bahawa Monterrey telah membayar “yuran berjuta-juta dolar” dengan beberapa laporan menunjukkan angka itu adalah sekitar $8 juta.

  Pemain California berusia 25 tahun itu, yang juga layak bermain untuk Mexico sebelum memilih untuk mewakili AS, adalah penjaring terbanyak sepanjang masa Cincinnati, setelah menyertai pasukan pengembangan dari Atlanta pada 2020.

  Sebagai penyerang tengah tradisional, Vazquez menjaringkan 20 gol dalam semua pertandingan pada 2022 dan menjaringkan 17 gol lagi pada musim berikutnya ketika dia membantu pasukan Pat Noonan menamatkan saingan di kedudukan teratas musim dan merangkul Perisai Penyokong.

  “Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Brandon atas semua sumbangannya kepada FC Cincinnati,” kata Pengurus Besar FC Cincinnati, Chris Albright.

  “Dia adalah pemain tengah pasukan yang membawa FC Cincinnati meraih trofi pertamanya, dan dia akan selamanya menjadi sebahagian daripada sejarah kelab ini. Dia pemain yang sangat berbakat dan orang yang lebih baik, dan kami menantikan kejayaan masa depannya. Kami mendoakan yang terbaik buat Brandon dan keluarganya.”

  Vazquez membuat penampilan sulung di AS dalam perlawanan persahabatan menentang Serbia pada Januari 2023 dan telah menjaringkan empat gol dalam lapan penampilan untuk Stars and Stripes. – AFP

  Gambar Hiasan. – Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  2 bas pelancong tergelincir, 15 cedera

  WELLINGTON, 18 JULAI - Dua buah bas yang membawa pelancong China tergelincir dari jalan yang sama dalam keadaan cuaca berbahaya di Pulau Selatan New...