Monday, April 22, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  West Ham akhirnya peroleh kemenangan

  LONDON, 27 FEB – Jarrod Bowen menjaringkan hatrik Liga Perdana Inggeris pertamanya untuk West Ham ketika menewaskan Brentford 4-2 dan mengurangkan tekanan ke atas jurulatih David Moyes pada semalam.

  Kemenangan pertama The Hammers pada 2024 menamatkan larian tanpa kemenangan lapan perlawanan dalam semua pertandingan.

  West Ham melonjak dari tangga ke-10 ke tangga kelapan dalam liga, di belakang Brighton hanya dengan perbezaan gol.

  Brentford berada di tempat ke-16, lima mata di atas zon penyingkiran.

  Bowen sudah pun menjadi penjaring gol terbanyak West Ham tetapi beliau tidak menjaringkan gol dalam liga sejak sebelum Krismas, dan beliau mengatasi kemarau gol itu dengan cara yang menakjubkan.

  Gol pertamanya adalah rembatan kaki kiri yang kuat yang tidak memberi peluang kepada penjaga gol, dan gol kedua disempurnakan dari serangan balas apabila beliau menjaringkan gol dari hantaran lintang dari Vladimír Coufal.

  Neal Maupay membalas satu gol tidak lama kemudian untuk Brentford tetapi Bowen meraih gol ketiganya dan West Ham selepas 63 minit apabila beliau menanduk masuk hantaran lintang Mohammed Kudus.

  Pemain pertahanan penuh Emerson Palmieri menjadikan kedudukan 4-1 enam minit kemudian dengan rembatan jarak jauh yang menakjubkan.

  Yoane Wissa mendapat gol kedua untuk Brentford ketika berbaki lapan minit. – AP

  Jarrod Bowen meraikan jaringan ketiganya semasa perlawanan Liga Perdana Inggeris antara West Ham United dan Brentford di Stadium London, London, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Parti Presiden Maldives dijangka menang besar dalam pilihan raya

  NEW DELHI, 22 APRIL - Parti Presiden Mohamed Muizzu dijangka menang besar dalam Pilihan Raya Parlimen Maldives, kelmarin. Menurut media tempatan, parti Muizzu Kongres Nasional...