Thursday, August 11, 2022
23.2 C
Brunei

Almerez lakar kemenangan besar ke atas Silveredz FT

-

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 3 JULAI – Almerez FA mempamerkan keunggulan dan kualiti mereka selepas mencatatkan kemenangan 17-0 ke atas Silveredz FT dalam Kumpulan C Piala Futsal Brunei 2022 di Kementerian Pertahanan hari ini.

Dengan kehadiran pemain bintang, Mohd Radhi bin Raduan di tangan mereka, pasukan tersebut beraksi cemerlang sehingga tidak dapat ditandingi lawan.

Penentu rentak bagi Kumpulan C itu menjadi pasukan ketiga dalam pertandingan setakat ini bagi mencatat dua digit jaringan gol, mengikut jejak langkah MS ABDB dan Kasuka & Ar Rawda.

Mohd Radhi, yang menjadi pemain futsal tempatan pertama mewakili kelab luar negara ketika menyertai Sarawak United sebelum penularan wabak COVID, menyumbang dengan jaringan lima gol manakala Mohd Izzan Syahiran menjaringkan hatrik.

Dalam saingan yang lebih kompetitif, Kota Ranger menewaskan PES 7-4 bagi bersaing dengan pendahulu liga, Almerez, selepas tamat perlawanan pusingan pertama.

Berikutan kemenangan 13-1 MS ABDB pada malam pembukaan, jaringan gol diteruskan lagi apabila Kasuka & Ar Rawda menewaskan RS FT 16-1 dalam perlawanan awal bagi Kumpulan B.

Semasa perlawanan tersebut, Mohd Yusran bin Mazlan, Abdul Azim bin Bolhassan dan Muhamad Nur Bazli bin Awang Basar mendahului jaringan dengan masing-masing mencatatkan hatrik.

Sementara itu, BIBD SRC berpeluang untuk menyertai Kasuka & Ar Rawda dalam pusingan kelayakan selepas mereka mengetepikan DD FT 2-1.

Persaingan akan diteruskan pada malam ini bagi perlawanan Kumpulan A dengan MS ABDB dan Shah United masing-masing berusaha bagi mencipta kemenangan berturut-turut menentang GG FT dan Creativol.

Sebahagian daripada aksi yang dipamerkan ketika perlawanan bagi kejohanan Piala Futsal Brunei 2022 kelmarin.
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

PM Jepun lantik kabinet baharu

TOKYO, 10 OGOS – Perdana menteri Jepun merombak kabinetnya hari ini selepas penilaian sokongan merosot, menggantikan abang bekas pemimpin yang dibunuh, Shinzo Abe sebagai...
- Advertisment -