Tuesday, March 21, 2023
23.1 C
Brunei

-

Philadelphia menang menentang Nets

LOS ANGELES, 26 JAN – Philadelphia 76ers memenangi perlawanan dendam menentang Ben Simmons dan Brooklyn Nets 137-133 kelmarin.

Selepas perpisahan sengit dari Philadelphia tahun lepas, Simmons kembali menentang bekas pasukannya namun berdepan sambutan bermusuhan daripada penyokong Sixers.

Perlawanan itu menandakan kali pertama Simmons berdepan bekas rakan sepasukan Joel Embiid sejak berpindah ke Brooklyn Februari lalu yang menyaksikan James Harden beralih ke Philadelphia.

Simmons meninggalkan Philadelphia tahun lalu selepas ketegangan di bilik persalinan dengan Embiid, dan permusuhan yang berlarutan jelas kelihatan.

Suku pertama bagi mendapat markah tinggi dicemari dengan kata-kata kesat apabila kedua-dua pihak memperoleh 41 mata setiap satu dan melepaskan 13 fouls.

Aksi Joel Embiid (kiri) cuba melepasi Ben Simmons semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA. – AP

Walaupun pasukannya bangkit dengan kemenangan, jurulatih Sixers, Doc Rivers tidak berpuas hati dengan pendekatan ‘emosi’ Philadelphia ketika dalam permainan.

“Terdapat perbezaan antara intensiti, bermain dengan emosi dan terlalu emosi,” kata Rivers selepas itu.

“Saya fikir pihak kami sejujurnya berada di pihak yang salah malam ini. Kami harus lebih baik dalam mengendalikan emosi kami.”

Tyrese Maxey mendahului jaringan Sixers dengan 27 mata, manakala Embiid menamatkan dengan 26 mata dan Harden 23 mata.

Sementara itu, Seth Curry mendahului sebagai penjaring terbanyak Brooklyn dengan 32 mata manakala Kyrie Irving menambah 30 mata dengan Simmons dihadkan kepada 12 mata. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Paras oksigen kurang punca jutaan ikan mati

CANBERRA, AUSTRALIA, 19 MAC – Berjuta-juta ikan telah mati dihanyutkan di tenggara Australia dalam kematian yang menurut pihak berkuasa dan saintis berpunca daripada paras...
- Advertisment -