Tuesday, May 30, 2023
24.2 C
Brunei

  -

  Messi terima replika piala dan patung penghormatan

  LUQUE, PARAGUAY, 28 MAC – Penghormatan berterusan untuk Lionel Messi berikutan kemenangan Piala Dunia bersama Argentina.

  Badan induk bola sepak Amerika Selatan semalam menghadiahkan patung bintang Argentina berusia 35 tahun itu, yang akan diletakkan di muzium CONMEBOL bersebelahan dengan pemain legenda Pele dan Diego Maradona.

  Messi turut menerima replika Piala Dunia dan trofi Finalissima, yang dimenangi Argentina menentang Itali, semasa majlis sebelum undian Copa Libertadores.

  Rakan sepasukan dan jurulatihnya, Lionel Scaloni juga menerima trofi kecil, termasuk trofi Copa America 2021 yang diraih di Brazil.

  “Kami melalui detik yang sangat istimewa dan indah, mendapat banyak peminat,” kata Messi semasa penghormatan itu.

  “Sudah tiba masanya untuk pasukan Amerika Selatan memenangi Piala Dunia sekali lagi,” tambahnya.

  Argentina menewaskan Panama 2-0 Khamis lalu di Buenos Aires dalam perlawanan persahabatan antarabangsa pertama sejak memenangi gelaran Piala Dunia di Qatar Disember lalu.

  Pasukan Scaloni akan menentang Curacao hari ini untuk meraikan peminatnya di bandar luar bandar Santiago del Estero. – AP

  Lionel Messi memegang replika trofi Piala Dunia FIFA di sebelah patung dirinya semasa majlis di ibu pejabat CONMEBOL di Asuncion, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea Utara akan lancar satelit pengintip tentera

  SEOUL, 30 MEI - Korea Utara berkata pada hari ini ia akan melancarkan satelit pengintip tentera pertamanya pada Jun dan menyifatkan peninjauan berasaskan angkasa...
  - Advertisment -