Tuesday, May 30, 2023
24.2 C
Brunei

  -

  Andreescu alami kecederaan serius

  MIAMI GARDENS, AMERIKA SYARIKAT, 28 MAC – Bekas juara Terbuka AS, Bianca Andreescu, mengalami kecederaan pergelangan kaki kiri yang cukup serius pada perlawanan separuh akhir Terbuka Miami menentang Ekaterina Alexandrova, semalam.

  Ketika cuba untuk melakukan pukulan, Andreescu mengalami kecederaan pada pergelangan kakinya, hingga terjatuh di atas gelanggang sambil menjerit kesakitan.

  Setelah mendapat rawatan perubatan di atas gelanggang, Andreescu diangkat ke atas kerusi roda dan dibawa keluar dari padang dalam keadaan menangis. Ketika menerima rawatan, Andreescu menjerit “Saya belum pernah merasai sakit sebegini.”

  Andreescu ditenteramkan oleh lawannya yang berasal dari Rusia sebelum dia dibawa keluar dari padang, dan WTA kemudian mengesahkan bahawa Andreescu mengalami kecederaan pada pergelangan kaki kirinya.

  Pada tahun 2021, dia menarik diri daripada final Terbuka Miami kerana kecederaan pergelangan kaki kanannya semasa melawan Ashleigh Barty.

  Pemain tenis berusia 22 tahun itu, yang memenangi Terbuka AS pada tahun 2019 tetapi kemudian terpaksa tidak hadir perlawanan pada seluruh musim 2020 disebabkan kecederaan, kembali ke dalam gelanggang pada bulan April tahun lalu selepas cuti selama enam bulan.

  Di Miami, dia terlihat kembali dalam prestasi terbaiknya dengan mengalahkan Emma Raducanu, Maria Sakkari, dan Sofia Kenin.

  Perlawanan separuh akhir tersebut sempat mengalami penundaan hujan yang cukup lama, tetapi gelanggang tidak terlihat basah dan tidak menjadi faktor dalam kecederaan yang dialami oleh Andreescu. – AFP

  Bianca Andreescu membalas pukulan Sofia Kenin semasa perlawanan pusingan ketiga di Stadium Hard Rock di Miami Gardens, Florida. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea Utara akan lancar satelit pengintip tentera

  SEOUL, 30 MEI - Korea Utara berkata pada hari ini ia akan melancarkan satelit pengintip tentera pertamanya pada Jun dan menyifatkan peninjauan berasaskan angkasa...
  - Advertisment -