Tuesday, August 9, 2022
23.3 C
Brunei

Juruterbang diselamatkan sebelum dirempuh kereta api

-

LOS ANGELES, 11 JAN – Juruterbang sebuah pesawat kecil mengelak kematian dua kali dalam tempoh beberapa minit pada Ahad lalu, pertama apabila dia terhempas ke landasan kereta api, kemudian apabila polis Los Angeles menyelamatkannya sebelum kereta api komuter merempuh pesawat tersebut.

Rakaman video bodycam menunjukkan pegawai bekerja keras untuk mengeluarkan juruterbang yang berlumuran darah dari kokpit Cessna 172 yang renyuk.

Pesawat enjin tunggal itu mengalami kegagalan enjin semasa berlepas dari lapangan terbang Whiteman di komuniti lembah San Fernando di Pacoima dan menjunam beberapa saat kemudian, kata Kapten polis, Christopher Zine kepada pemberita.

Pesawat itu berakhir di persimpangan kereta api di persilangan bersebelahan dengan lapangan terbang dan hanya beberapa blok dari stesen bahagian kaki bukit jabatan polis Los Angeles. Pegawai tiba di tempat kejadian hampir serta-merta.

“Saya telah meminta Metrolink untuk menghentikan semua aktiviti kereta api, tetapi nampaknya itu tidak berlaku,” beritahu Sarjan Joseph Cavestany kepada CBSN Los Angeles.

Pegawai Christopher Aboyte memberitahu KABC-TV bahawa dia pada mulanya berdiri di tepi pesawat cuba memastikan juruterbang itu, yang duduk, sedar dan berjaga-jaga. – AP

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -