Wednesday, November 30, 2022
24 C
Brunei

-

Djokovic mara ke suku akhir

TEL AVIV, 30 SEPT – Novak Djokovic, bermain dalam kejohanan perseorangan buat kali pertama sejak memenangi Wimbledon pada Julai, mara ke suku akhir Tel Aviv pada Khamis dengan kemenangan straight set ke atas pemain Sepanyol, Pablo Andujar.

Djokovic menang bergaya 6-0, 6-3 ke atas lawannya yang menduduki ranking ke-115 dalam masa 86 minit, untuk meraih 30 kemenangan dan mengalahkan Andujar empat kali.

Ia merupakan perlawanan yang paling sedikit semenjak Djokovic kalah dalam mana-mana perlawanan musim ini.

Dia sentiasa mengawal lawannya dari Sepanyol yang kini telah dikalahkannya tiga kali, mengawal perlawanan dengan memenangi tujuh perlawanan pertama.

“Perlawanan pertama bermula de-ngan cara yang sempurna untuk saya,” kata Djokovic, yang kali terakhir bermain di Israel sebagai remaja 16 tahun lalu dalam perlawanan Piala Davis.

“Saya memenangi tujuh perlawanan berturut-turut dan kami berjuang dalam perlawanan kelapan itu yang mengambil masa lebih 20 minit untuk diselesaikan.

“Ia adalah salah satu perlawanan paling lama yang pernah saya hadapi sepanjang hidup saya dan saya telah bermain banyak perlawanan dalam hidup saya. Tetapi penghargaan kepada Pablo kerana berjuang dan memberikan reaksi perlawanan yang baik.” – AFP

Aksi Novak Djokovic membalas pukulan kepada Pablo Andujar semasa pusingan 16 pada perlawanan tenis terbuka ATP 250 Tel Aviv di Tel Aviv, Israel pada 29 September 2022. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jutaan rakyat Bangladesh hilang tempat tinggal

DHAKA, 29 NOV – Berjuta-juta orang di Bangladesh hilang tempat tinggal dan mata pencarian akibat kesan perubahan iklim tahun ini hingga menyebabkan penghijrahan dalam negeri...

Polis kawal bandar utama China

- Advertisment -