Sunday, April 2, 2023
22.4 C
Brunei

-

Dana Jerman beli Peugeot Motocycles

Paris, 1 FEB – Dana pelaburan Jerman Mutares berkata kelmarin ia telah membeli pembuat motosikal Perancis, Peugeot Motocycles, dengan pemilik semasa, kumpulan India Mahindra, mengekalkan pegangan minoriti.

Mahindra pada akhir 2019 telah membeli 49 peratus yang tidak dimilikinya sebelum ini daripada Kumpulan PSA untuk jumlah yang tidak didedahkan.

Mutares, sebuah syarikat pemegangan ekuiti persendirian tersenarai, berkata ia telah “berjaya menyelesaikan pemerolehan 50 peratus ekuiti dan pegangan kawalan sebanyak 80 peratus dalam Peugeot Motocycles (PMTC) daripada Mahindra & Mahindra (M&M).

“M&M akan kekal sebagai pemegang saham bersama untuk menyokong pelancaran produk baharu dan pertumbuhan kukuh dijangka pada tahun-tahun akan datang,” kata dana itu tanpa memberikan butiran kewangan.

Peugeot Motocycles mereka bentuk dan mengeluarkan motosikal dua dan tiga roda yang diedarkan melalui 3,000 tempat jualan oleh anak syarikat, pengimport dan pengedar di Perancis dan antarabangsa di tiga benua.

Firma itu, dengan pendapatan sekitar 140 juta euro (AS$152 juta), memiliki kemudahan pembuatannya di Mandeure, Perancis, dalam usaha sama dengan Motosikal Jinan Qingqi China. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -