Sunday, September 24, 2023
22.3 C
Brunei

  -

  Heat, Celtics janjikan perlawanan menarik

  MIAMI, 29 MEI – Selepas perlawanan keenam yang menakjubkan yang menyebabkan Boston Celtics terdiam dan Miami Heat terkial-kial, kedua-dua pasukan kini mesti bangkit untuk bertarung sekali lagi dalam penentuan siri playoff NBA, hari ini.

  Dan kedua-duanya tidak mengharapkan apa pun selain pertempuran epik di Boston.
  Menghadapi penyingkiran, Celtics menang 104-103 di Miami baru-baru ini berkat tip-in pemukul buzzer-beater yang memukau daripada Derrick White dan menyamakan kedudukan 3-3 dalam perlawanan akhir tujuh terbaik Eastern Conference.

  Heat tidak sampai satu saat daripada menempah tempat ke Pusingan Akhir NBA menentang Denver Nuggets tetapi selepas mendahului siri 3-0, Miami akan menghadapi prospek sebenar untuk menjadi pasukan pertama dalam sejarah NBA yang tewas selepas mendahului sebegitu.

  Momentum dan prestasi menunjukkan Celtics berada di landasan untuk melengkapkan kebangkitan semula yang belum pernah berlaku sebelum ini tetapi jurulatih Heat, Erik Spoelstra dengan pantas memberi peringatan bahawa pasukannya mempunyai tabiat bangkit daripada kekalahan.

  Miami kalah dalam permainan playin pertama kepada Atlanta sebelum menewaskan Chicago dan memasuki playoff sebagai pilihan kelapan.

  Heat kemudiannya menewaskan pilihan utama, Milwaukee Bucks sebelum menewaskan New York Knicks dan meraih keunggulan tiga perlawanan yang mengejutkan ke atas Boston.

  “Apabila kami mengatakan kami melakukannya dengan cara yang sukar, terdapat beberapa kekalahan yang menyakitkan di mana kami melakukan perkara yang betul, dan kemudian jaringan saat terakhir, hanya untuk kemenangan menentang kami,” kata Spoelstra, yang telah memenangi dua kejuaraan NBA dengan yang Haba. – AFP

  Aksi Jaylen Brown (tengah) semasa separuh masa kedua Perlawanan 6 bola keranjang NBA akhir Eastern Conference di Miami, 27 Mei. – AP
  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...