Tuesday, November 29, 2022
22.6 C
Brunei

-

Smith Rowe jalani pembedahan

L0NDON, 29 SEPT – Pemain tengah Arsenal, Emile Smith Rowe telah menjalani pembedahan untuk membaiki tendon terputus di pahanya dan tidak akan bermain lagi sebelum Disember, kata kelab itu pada Khamis.

Ketidakselesaan di pahanya telah mengehadkan masa permainan Smith Rowe musim ini untuk Arsenal, yang mengatakan dia mengalami ‘kemerosotan yang ketara’ selepas penampilan pemain gantian dalam kekalahan 3-1 di Manchester United pada 4 September.

Dia menjalani pembedahan selepas perbincangan dengan perunding dan pasukan perubatan Arsenal.

“Pembedahan yang berjaya ini berlaku di London dalam beberapa hari lalu dan program pemulihan Emile sudah bermula,” kata Arsenal. “Kami berharap Emile akan kembali menjalani latihan penuh pada bulan Disember.”

Smith Rowe yang berusia 22 tahun menyertai pasukan utama Arsenal pada penghujung musim 2020-21 dan diberikan jersi No. 10 kelab sebagai ganjaran untuk kemajuannya dan tanda kepentingannya kepada pasukan Mikel Arteta.

Smith Rowe telah kehilangan kedudukannya pada permulaan musim kepada rakan sepasukannya Gabriel Martinelli di posisi sayap kiri untuk Arsenal dan hanya
membuat empat penampilan musim ini, semuanya sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Taliban Pakistan tamat gencatan senjata

ISLAMABAD, 28 NOV – Taliban Pakistan berkata hari ini mereka telah membatalkan gencatan senjata goyah yang dipersetujui dengan kerajaan pada Jun lalu dan mengarahkan...
- Advertisment -