Sunday, June 4, 2023
24 C
Brunei

  -

  Virginia Beach dilanda puting beliung

  VIRGINIA BEACH, 1 MEI — Bandar Virginia Beach diisytiharkan sebagai darurat selepas puting beliung bergerak melalui kawasan itu kelmarin dan merosakkan berpuluh-puluh rumah, menumbangkan pokok dan menyebabkan kebocoran gas.

  Pegawai bandar berkata tidak jelas berapa banyak rumah yang telah rosak tetapi mereka menganggarkan antara 50 dan 100, selepas puting beliung mendarat sejurus selepas jam 6 petang, lapor WTKR-TV.

  Pengurus bandar, Patrick Duhaney mengisytiharkan darurat kelmarin.

  Kebanyakan kerosakan telah dilaporkan di kawasan River Road dan N Great Neck Road. Ia juga termasuk Upper Chelsea Reach dan Haversham Close.

  Tiada laporan segera mengenai kecederaan diberikan.

  Virginia Natural Gas mengatakan beberapa rumah mengalami kebocoran gas dan Dominion Energy melaporkan kurang daripada 1,000 gangguan diterima pada hari ini.

  Great Neck Road akan kekal ditutup antara Sekolah Tinggi Cox dan jambatan di Adam Keeling Road sehingga diberitahu kelak bagi membolehkan kerja-kerja pengurusan kecemasan dan pembersihan dijalankan, kata bandar itu.

  Kru akan keluar pada pukul 8 pagi untuk mula membersihkan jalan.

  Akibat cuaca buruk, festival Something in the Water di Virginia Beach mengumumkan semua acara untuk hari ketiga festival itu telah dibatalkan. – AP 

  Kereta yang rosak dilihat di tempat letak kereta selepas puting beliung dilaporkan melanda kawasan itu, baru-baru ini. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Punca kemalangan kereta api India dikenal pasti

  NEW DELHI, 4 JUN - Menteri Kereta Api India berkata hari ini bahawa punca dan orang yang bertanggungjawab terhadap nahas kereta api yang paling...
  - Advertisment -