Thursday, June 1, 2023
34.4 C
Brunei

  -

  Warriors berjaya mara ke playoff

  LOS ANGELES, 23 MAC – Golden State Warriors mempunyai harapan untuk mara ke playoff selepas menang dalam perlawanan di Dallas Mavericks semalam, dan Ja Morant kembali daripada penggantungan untuk Memphis Grizzlies.

  Steph Curry menjaringkan 20 mata ketika Warriors menang tipis 127-125 menentang Mavericks di American Airlines Center Dallas. Ini adalah kemenangan ke-9 Warriors di tempat lawan musim ini.

  Curry berjaya memberikan Golden State jaringan pendahuluan 125-122 dengan baki 8.5 saat selepas perlawanan sengit, di mana pendahuluan bertukar tangan sebanyak 14 kali.

  Kevon Looney memastikan kedudukan selamat dengan dua mata daripada lontaran percuma sebelum Reggie Bullock memasukkan tiga mata pada buzzer untuk menjadikan jurang hanya dua mata.

  Dallas telah membuat kesilapan semasa rehat dan berada di sisi yang salah di gelanggang. Ini menjadi topik perbincangan utama kerana ia adalah detik yang pelik.

  Hal ini membuatkan Golden State berjaya mendapatkan dua mata dengan mudah kerana tiada tentangan daripada Dallas Mavericks.

  Mark Cuban, pemilik pasukan Mavericks, dilihat menegur pengadil di tepi padang selepas insiden itu.

  Cuban kemudiannya menulis dalam Twitternya bahawa pengadil perlawanan telah tersilap menyerahkan bola kepada Warriors, mendakwa mereka pada asalnya memberikan bola itu kepada Dallas. – AFP

  Kevon Looney mendapat bola menentang Dallas Mavericks semalam di Pusat Penerbangan Amerika di Dallas, Texas. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Budak 3 tahun maut ditikam di Australia

  SYDNEY, 1 JUN - Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut dan seorang lelaki berusia 45 tahun kritikal akibat ditikam dalam kejadian yang berlaku...
  - Advertisment -