Monday, November 28, 2022
29.1 C
Brunei

-

Brunei gondol dua kedudukan teratas

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Kasuka & Ar Rawda A muncul juara dalam Kejohanan Futsal Lelaki Terbuka KPJ Miri 2022 selepas mengalahkan Kasuka & Ar Rawda B 3-1 dalam perlawanan akhir antara dua pasukan Brunei di Stadium Tertutup Miri, Sarawak, Malaysia, baru-baru ini.

Warung Futbol C mendapat tempat ketiga selepas menewaskan Sri Berjaya FT dalam aksi playoff.

Semasa peringkat kumpulan, kedua-dua pasukan Kasuka & Ar Rawda memenangi pusingan kalah mati. Mereka seterusnya mengalahkan Waibabau dan AMFT dalam pusingan kedua.

Semasa peringkat suku akhir, Kasuka & Ar Rawda A menewaskan Puyu United FT, manakala Kasuka & Ar Rawda B menang tendangan penalti berdepan Nasi Ulam 883 FT.

Semasa peringkat separuh akhir pula, Kasuka & Ar Rawda A mengalahkan Warung 1-0 dan Kasuka & Ar Rawda B menumpaskan Sri Berjaya FT 2-0.

Sebanyak 32 pasukan telah menyertai kejohanan ini termasuk 23 pasukan dari Miri dan Bintulu, lima dari Marudi, tiga dari Brunei Darussalam dan satu dari Baram.

Gambar ramai pasukan Kasuka & Ar Rawda A dan Kasuka & Ar Rawda B bersama trofi, pingat dan wang hadiah yang dimenangi mereka, baru-baru ini. – Gambar serahan Kasuka & Ar Rawda
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -