Sunday, June 4, 2023
24 C
Brunei

  -

  Lima pelajar ditahan bantu siasatan kes buli

  BALIK PULAU, 21 MEI – Lima pelajar tingkatan lima sebuah institusi pendidikan menengah di bawah Majlis Amanah Rakyat (Mara) di Balik Pulau di sini, ditahan untuk membantu siasatan kes buli membabitkan seorang pelajar tingkatan tiga sekolah berkenaan, Khamis lepas.

  Ketua Polis Daerah Barat Daya Supt Kamarul Rizal Jenal berkata kesemua remaja lelaki berumur 17 tahun itu dibebaskan dengan jaminan polis selepas pihaknya selesai mengambil keterangan.

  “Siasatan lanjut sedang dijalankan dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh,” katanya ketika dihubungi hari ini.

  Difahamkan, kejadian pada pukul 11 malam itu dipercayai berlaku kerana mangsa turun lewat untuk menunaikan solat subuh dan pelajar terbabit mengalami luka di badan selepas dipukul kumpulan senior itu.

  Mangsa dikatakan memaklumkan kepada ayahnya berhubung kejadian berkenaan sebelum lelaki itu membuat laporan polis. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Punca kemalangan kereta api India dikenal pasti

  NEW DELHI, 4 JUN - Menteri Kereta Api India berkata hari ini bahawa punca dan orang yang bertanggungjawab terhadap nahas kereta api yang paling...
  - Advertisment -