Saturday, January 28, 2023
23.2 C
Brunei

-

Giannis, Holiday bantu Bucks lepasi Celtics

MILWAUKEE, 8 APRIL – Milwaukee Bucks mempamerkan pertahanan terbaik mereka tepat pada masanya malam kelmarin untuk menewaskan Boston Celtics yang kekurangan pemain dan mengambil alih tempat kedua dalam kedudukan Eastern Conference.

Sebaik sahaja menjelang perlawanan playoff, mereka berharap boleh membuat perubahan awal pada awal perlawanan. Giannis Antetokounmpo dan Jrue Holiday, masing-masing telah menjaringkan 29 mata dan pasukan Bucks menewaskan Celtics 127-121 dengan mencatatkan keputusan 9-0.

“Ia akan menjadi lebih mudah jika kita menunggu sehingga suku terakhir atau beberapa minit terakhir untuk mendapatkan mata, tetapi ia berlaku,” kata Khris Middleton dari Milwaukee, yang memperoleh 22 mata, sembilan assist dan lapan rebound.

“Tidak kira bagaimana perlawanan tersebut berjalan, saya hanya suka cara kami terus bersaing.”

Bucks (50-30) mara satu perlawanan di atas Celtics (50-31) dan satu perlawanan penuh di atas Philadelphia 76ers (49-31), yang tewas 119-114 di Toronto kelmarin. Milwaukee menjadi pasukan pelawat ke Detroit Pistons pada hari ini dan Cleveland Cavaliers pula pada Ahad nanti dalam dua perlawanan terakhir musim tetapnya. – AP

Aksi Jrue Holiday melepasi Luke Kornet dan Jaylen Brown semasa separuh masa pertama perlawanan NBA. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -