Thursday, October 6, 2022
24.9 C
Brunei

Jurulatih Australia positif COVID-19

-

MELBOURNE, 23 JAN – Pasukan Australia mara ke pusingan kelayakan Piala Dunia minggu ini mengalami kesuraman hari ini apabila jurulatih, Graham Arnold diuji positif COVID-19 dan terpaksa dikuarantin.

The Socceroos akan berdepan dengan Vietnam di Melbourne pada Khamis ini dengan timbalan Arnold, bekas penolong jurulatih Manchester United, Rene Meulensteen, mengambil alih.

Ketua Eksekutif Bola Sepak Australia, James Johnson berkata tiada orang lain dalam skuad itu gagal dalam ujian setakat ini.

“Graham dan kakitangan Socceroos telah banyak berkorban sepanjang tahun lalu untuk membimbing pasukan pada kempen kelayakan di tengah-tengah pandemik,” kata Johnson, dengan Australia terpaksa bermain semua perlawanan di tempat sendiri setakat ini di luar negara.

“Jadi amat malang apabila berlaku insiden ini menjelang perlawanan kelayakan di tempat sendiri yang penting ini, di mana Graham telah kembali dengan keputusan positif COVID-19 pertamanya.

“Kami gembira kerana protokol menyeluruh kami berjaya mengesan keputusan ini lebih awal supaya risiko jangkitan kepada pemain dan kakitangan menjelang minggu perlawanan dapat dikawal.”

Selepas terkeluar daripada dua kedudukan automatik dalam kumpulan Asia mereka, dengan satu kekalahan dan dua seri dalam tiga perlawanan terakhir mereka, The Socceroos tidak mampu tewas apabila menentang Vietnam. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hasrat rai majlis kahwin tak kesampaian

NEW DELHI, 5 OKT - Hasrat 25 individu yang ingin meraikan majlis perkahwinan tidak kesampaian apabila mereka maut selepas bas yang dinaiki terbabas sebelum...
- Advertisment -