Sunday, September 24, 2023
21.9 C
Brunei

  -

  Kursus dalami pengurusan kontrak projek

  Oleh Syahmi Hassan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 9 JUN – Lebih 30 orang ahli Pertubuhan Ukur, Jurutera dan Arkitek (PUJA) dan ahli industri pembinaan telah mengikuti kursus bertajuk ‘Pengurusan Kontrak Projek’ yang dianjurkan oleh PUJA Academy Sdn Bhd (PASB) dengan kerjasama PMO Innovations, Malaysia secara dalam talian, kelmarin.

  Kursus telah disampaikan secara dalam talian oleh Pengurus Projek Profesional, William Tan.

  Kursus itu juga merangkumi proses pengurusan kontrak dari permulaan projek hingga penutupan projek, termasuk memilih jenis kontrak yang sesuai untuk sesuatu projek, memilih tawaran yang akan menghasilkan nilai terbaik, bersetuju dengan objektif, keperluan, rancangan dan spesifikasi, merundingkan terma yang menggalakkan dan menghidupkan semula kontrak, menggunakan peraturan tafsiran kontrak dalam pertikaian projek, mentadbir kontrak dengan sewajarnya, dan tahu bila dan bagaimana untuk menamatkan kontrak, sebelum atau selepas selesai.

  Topik kursus itu memenuhi keperluan profesional dan memberikan pandangan tentang kontrak kepada ahli-ahli PUJA dan industri pembinaan di mana kontrak ditangani dan diuruskan setiap hari.

  PASB secara aktif menawarkan webinar dan kursus maya untuk meningkatkan kecekapan ahli PUJA dan industri pembinaan, dengan misinya untuk menggalakkan kesedaran, meningkatkan pengetahuan dan meningkatkan pengalaman.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...