Friday, December 2, 2022
30.8 C
Brunei

-

Pengurus Bournemouth di pecat

LONDON, 30 OGOS – Bournemouth yang bergelut di Liga Perdana Inggeris, hari ini memecat ketua jurulatih Scott Parker, beberapa hari selepas mereka dibelasah 9-0 di Liverpool.

Semasa perpisahan dengan Parker, Maxim Demin berkata dalam satu kenyataan, “Untuk kelab terus maju sebagai sebuah pasukan dan sebuah kelab secara keseluruhan, adalah tanpa syarat bahawa kami sejajar dalam strategi kami untuk menjalankan kelab secara mampan.

“Kita juga mesti menunjukkan kepercayaan dan rasa hormat antara satu sama lain.”

Parker telah menerima beberapa kritikan umum kepada pengurusan Bournemouth kerana kegagalan mereka untuk memperkuatkan skuad selepas kembali ke liga perdana.

Gary O’Neil akan mengambil alih sementara pasukan itu, yang berada di tangga ke-17 dalam Liga Perdana dan telah tewas tiga daripada empat perlawanan pembukaan mereka, melepaskan 16 gol.

Pengurus Bournemouth Scott Parker (kanan) kelihatan kecewa semasa perlawanan Liga Perdana Inggeris di Anfield, Liverpool, pada Sabtu lalu. – AP

Parker yang berusia 41 tahun, bekas pemain tengah antarabangsa England, telah membawa Bournemouth ke dalam Liga Perdana musim lalu daripada Kejuaraan divisyen dua.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Scott dan pasukannya atas usaha mereka ketika bersama kami,” kata Demin.

“Kembali ke Liga Perdana musim lalu di bawah kendaliannya akan sentiasa diingati sebagai salah satu musim paling berjaya dalam sejarah kami.”

Ia adalah sesuatu perkara yang janggal untuk memecat pengurus semasa bulan Ogos, namun ketika ini sudah banyak perlawanan yang dimainkan selepas permulaan musim diawalkan bagi memberi laluan kepada Piala Dunia di Qatar yang bermula pada November.

Perlawanan Bournemouth seterusnya adalah di tempat sendiri menentang Wolves esok. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

India sandang jawatan Presiden G20, Majlis Keselamatan PBB

NEW DELHI, 1 DIS – India menyandang jawatan presiden G20 dan Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSC) mulai hari ini, lapor Sputnik. G20 ialah forum antara kerajaan...
- Advertisment -