Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  PWEDB lantik AJK baharu

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 1 JUN – Persatuan Warga Emas Daerah Belait (PWEDB) telah melantik ahli jawatankuasa (AJK) baharu bagi sesi 2023-2026 selepas mesyuarat agung yang diadakan baru-baru ini di Perpustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) Kampung Pandan.

  Mempengerusikan mesyuarat agung itu ialah Setiausaha Agung PWEDB, Awang Mohd Yunos bin Haji Punggut yang turut menyampaikan ucapan alu-aluan kepada 36 orang ahli persatuan.

  Dalam ucapannya, beliau menekankan bagaimana mesyuarat agung itu berfungsi untuk melihat kembali aktiviti-aktiviti lalu yang akan membantu persatuan membentuk generasi masa hadapan yang akan membolehkan mereka memberikan kembali kepada komuniti dan masyarakat.

  Seterusnya, mesyuarat menyaksikan pemilihan AJK baharu.

  Bekas ahli Majlis Mesyuarat Negara, Haji Abdul Hamid bin Haji Mumin telah dipilih sebagai presiden persatuan, sementara Hajah Saemah binti Haji Kepli dipilih sebagai timbalan presiden.

  Sementara itu, Awang Mohd Yunos mengekalkan jawatan beliau sebagai setiausaha, dan Dayang Mus Azisah binti Kula dipilih sebagai timbalan setiausaha agung, manakala Dayang Hartina binti Tamin dilantik sebagai bendahari.

  Yang Dimuliakan Pehin Datu Padukaraja Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Shari bin Ahmad, Dato Paduka Haji Hamdilah bin Wahab, dan Haji Pungut bin Ali kekal sebagai penasihat persatuan.

  Gambar ramai AJK baharu yang dilantik semasa mesyuarat agung berkenaan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...