Friday, June 2, 2023
23.8 C
Brunei

  -

  12 maut rempuhan di stadium El Salvador

  SAN SALVADOR, 21 MEI – Dua belas peminat bola sepak maut dalam rempuhan di stadium El Salvador semalam ketika menonton kejohanan tempatan.

  “Jumlah kematian selepas rempuhan di Stadium Cuscatlan berjumlah 12 orang,” kata Polis Awam Negara di Twitter.

  Agensi keselamatan juga menyatakan beberapa orang yang cedera, termasuk sekurang-kurangnya dua kritikal, dibawa ke hospital berdekatan.

  Polis berkata, laporan awal menunjukkan kumpulan penyokong cuba memasuki stadium di ibu negara Amerika Tengah, San Salvador untuk menonton perlawanan antara pasukan Alianza dan FAS.

  Menteri Dalam Negeri El Salvador, Juan Carlos Bidegain, berkata responden pertama perkhidmatan perlindungan awam berada di tempat kejadian dan merawat orang yang terjejas akibat kejadian itu.

  Perlawanan itu ditangguhkan apabila kakitangan kecemasan memindahkan orang ramai dari stadium, yang mana ratusan pegawai polis dan tentera berkumpul.

  Tragedi berlaku tujuh bulan selepas 135 orang termasuk lebih 40 kanak-kanak maut dalam rempuhan susulan perlawanan bola sepak di Malang, Indonesia. – AFP

  Penyokong dibantu oleh orang lain berikutan rempuhan semasa perlawanan bola sepak di antara Alianza dan FAS di stadium Cuscatlan di San Salvador pada 20 Mei. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  AS, Jepun modenkan pakatan tentera

  TOKYO, 1 JUN – Amerika Syarikat (AS) dan Jepun sedang berusaha untuk memodenkan pakatan ketenteraan mereka dalam menghadapi ancaman dari China, Korea Utara dan...
  - Advertisment -