Monday, March 27, 2023
25.5 C
Brunei

-

Adam Brody lakonkan watak hero Shazam

Untuk Adam Brody, mengenakan pakaian adiwira yang dipadankan dalam filem Shazam! dan sekuelnya adalah satu impian yang menjadi kenyataan.

“Saya sentiasa ingin berlakon sebagai adiwira. Saya membesar dengan membaca komik,” kata pelakon itu dalam satu temu bual baru-baru ini. “Saya mahu berada dalam sesuatu yang besar dan sehebat itu, berada di atas set sebesar itu, memakai pakaian yang mengambil masa begitu lama untuk dibuat dan dipakai.”

Dia menggambarkan Shazam! Fury of the Gods, yang ditayangkan hari ini, sebagai “filem berukuran penuh seperti Cecil B. DeMille.”

Filem ini mengisahkan sekelompok adik angkat yang juga dalam usia remaja remaja dan adiwira dewasa. Brody memegang watak versi dewasa bagi watak geeky dan janggal, tetapi pelakon itu mengakui bahawa dia merupakan ‘gelandangan pantai’ semasa sekolah tinggi.

“Sebenarnya saya seorang yang suka bermain,” kata Brody sambil tersenyum.

Semasa remaja, sebelum meninggalkan kampung halamannya di San Diego, California, Brody bekerja di sebuah kedai video Blockbuster.

Dengan pengalaman lakonannya yang sudah berdekad lamanya boleh dikatakan lelaki berusia 43 tahun itu adalah seorang pakar filem. – AP

Adam Brody mempromosikan filem “Shazam! Fury of the Gods” di The London Hotel di West Hollywood, California. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -