Sunday, December 3, 2023
32.1 C
Brunei

  -

  Real catat permulaan baik

  MADRID, 2 SEPT – Real Madrid melancarkan permulaan yang sempurna pada musim ini menjelang perlawanan menentang Real Betis hujung minggu ini, satu-satunya pasukan La Liga lain dengan rekod 100% kemenangan setakat ini, sebelum memulakan pertahanan Liga Juara-Juara Eropah mereka.

  Madrid akan bermain di Santiago Bernabeu buat kali pertama musim ini pada hari Sabtu ketika kerja-kerja pengubahsuaian diteruskan di tapak ikonik mereka.

  Penjaga gol Thibaut Courtois yang dicalonkan untuk anugerah pemain terbaik UEFA yang dimenangi minggu lalu oleh rakan sepasukan Karim Benzema, menjangkakan Betis akan memberikan mereka satu perlawanan yang sukar.

  “Betis bermain dengan sangat baik. Musim lalu kami menghadapi beberapa perlawanan sukar menentang mereka. Mereka bermain bola sepak yang bagus, mereka mempunyai banyak pengalaman dan kami perlu berikan tekanan dengan baik ketika menentang mereka, sambil bersikap hati-hati,” kata Courtois.

  “Ia akan menjadi perlawanan yang baik. Kemudian kami bermain di Liga Juara-Juara, jadi saya harap kami boleh terus menang dengan satu lagi kemenangan dalam perlawanan pertama kami di tempat sendiri. Ia akan menjadi perlawanan yang sukar, tetapi kami akan bersedia.”

  Madrid, juara Eropah 14 kali rekod, memulakan misi Eropah mereka menentang juara Scotland, Celtic Selasa depan, manakala Betis mengunjungi HJK Helsinki dalam Liga Europa. – AFP

  Aksi Karim Benzema meraikan gol kedua pasukannya semasa perlawanan bola sepak La Liga di Barcelona, ​​Sepanyol, pada 28 Ogos 2022. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  AS$2.2 juta dilarikan perompak bersenjata

  NEW DELHI, 1 DIS – Perompak bersenjata melarikan 188 juta rupee (AS$2.2 juta) dari sebuah bank di negeri timur laut Manipur yang dilanda keganasan. Rompakan...