Monday, March 27, 2023
21.7 C
Brunei

-

Amitabh Bachchan cedera semasa penggambaran filem di India

Amitabh Bachchan berkata dia cedera semasa penggambaran sebuah filem di selatan India dan sedang dalam pemulihan di rumah.

Bintang Bollywood berusia 80 tahun itu menyiarkan dalam blognya semalam, dia mengalami kecederaan rusuk semasa bekerja di Hyderabad dalam filem fiksyen sains Project K.

Ia dihasilkan dalam bahasa Hindi dan Telugu dan dijadualkan untuk dikeluarkan pada tahun 2024.

Bachchan memberitahu yang dia mengalami patah tulang rawan rusuk dan otot terkoyak.

Dia berkata kecederaan itu ‘menyakitkan’ dan berunding dengan doktor sebelum dia terbang pulang ke Mumbai, di mana dia telah dinasihatkan untuk berehat.

“Saya tidak akan dapat bertemu dengan para peminat di Jalsa Gate petang ini, jadi jangan datang,” kata pelakon itu kepada peminat yang sering berkumpul di luar rumahnya di Mumbai.

“Semuanya baik-baik sahaja,” tulisnya.

Dia berkata kerjanya dalam filem itu ditunda sehingga dia sembuh.

Bachchan sudah berlakon dalam lebih 200 filem India.

Kejayaan cemerlangnya mula terserlah dalam filem Zanjeer pada tahun 1973, atau The Chain dan dia menjadi terkenal dengan memainkan watak berani, memberi inspirasi kepada peminat untuk meniru gaya rambut, pakaian dan suaranya yang mendalam.

Pelakon yang sangat popular itu juga bekas ahli politik dan hos televisyen. – AP

Pelakon filem Bollywood Amitabh Bachchan bercakap kepada media semasa acara promosi filemnya TE3N atau tiga di Kolkata, India. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -