Monday, September 26, 2022
23.8 C
Brunei

Phoenix Suns benam Jazz

-

LOS ANGELES, 25 JAN – Devin Booker memperoleh 33 mata dan Chris Paul berjaya menyesuaikan diri dengan pantas untuk memperoleh 27 mata dan 14 assist ketika Phoenix Suns memenangi perlawanan ketujuh berturut-turut dengan kemenangan 115-109 ke atas Utah Jazz.

Paul memperoleh 15 daripada 27 gol tertinggi musimnya pada suku keempat selepas membuat penyesuaian pada gaya permainannya.

“Dalam separuh masa pertama, kami mempunyai terlalu banyak turnover. Saya cuba melakukan terlalu banyak hantaran dan mula menjadi agresif,” kata pemain berusia 36 tahun itu.

Paul membuat lima jaringan pertamanya pada suku keempat, termasuk dua jaringan dari luar lengkungan pada malam kelmarin di Phoenix.

“Kakitangan kami sentiasa berkata kepada kami “biarkan ia terbang”. Jika awda tidak dikawal dan mendapat peluang menjaringkan, cuba lakukan,” kata Paul.

The Suns merampas penguasaan dalam gelanggang dengan perlawanan suku akhir 14-2 selepas Jazz mendahului lebih awal kepada 95-91 dalam suku perlawanan tersebut.

Utah bermain tanpa kelibat pemain-pemain All-Stars, Donovan Mitchell, Rudy Gobert dan Mike Conley Jr. The Jazz telah tewas sebanyak lapan kali dalam 11 perlawanan. – AFP

Aksi Devin Booker memacu melepasi Utah Jazz semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA, 24 Januari di Phoenix. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas bot terbalik, ragut 24 jiwa

DHAKA, 25 SEPT – Sekurang-kurangnya 24 orang lemas manakala 24 lagi masih hilang selepas bot yang sarat membawa penganut Hindu terbalik di sebuah sungai...
- Advertisment -