Tuesday, September 26, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  Horsfield rangkul terbuka Soudal

  ANTWERP, BELGIUM, 16 MEI – Pemain England, Sam Horsfield berjaya mengatasi perebutan pusingan akhir yang sengit dengan Ryan Fox untuk memenangi Terbuka Soudal Jelajah Eropah di Antwerp kelmarin.

  Dengan teman wanitanya bertindak sebagai kedi, Horsfield berada tiga pukulan di belakang Fox selepas lubang kelapan tetapi beliau kembali bangkit di back-nine untuk meraih kemenangan dua pukulan.

  Penutupan 68 untuk jumlah kemenangan 13 bawah par sebanyak 271 memberikan kemenangan jelajah ketiganya selepas Hero Classic dan Celtic Classic pada 2020.

  Selepas pusingan keempat dengan empat birdie dan satu bogey, pemain berusia 25 tahun itu agak emosi kerana kemenangan bakal diraih selepas berhenti bermain selama tiga bulan akibat kecederaan.

  Horsfield hanya ketinggalan satu pukulan dari Fox selepas birdie jarak dekat pada minit ke-12 dan dia berpeluang mendahului selepas bogey daripada pesaing New Zealand itu pada pukulan berikutnya.

  Kedua-dua pemain tersebut mendapat par pada minit ke-14 dan ke-15 diikuti oleh Horsfield mendahului selepas satu lagi dropped-shot dari Fox.

  Beliau bertahan untuk menyaingi birdie rakannya di lubang kedua kemudian memastikan kemenangan berakhir dengan par. – AFP

  Reaksi Sam Horsfield selepas memenangi trofi pusingan keempat dan terakhir di kejohanan Terbuka Soudal kelmarin. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun lulus ubat Alzheimer oleh Eisai & Biogen

  TOKYO, 26 SEPT - Kementerian kesihatan Jepun pada kelmarin meluluskan pengeluaran dan penjualan ubat untuk penyakit Alzheimer yang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Jepun Eisai...